09 Şubat 2012, 22:15:56
ARAMA | İLETİŞİM | SİTE HARİTASI | RSS
'Lütfen giriş yapın veya üye olun.'

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Yeni anketlerimiz çok yakında sizlerle birlikte olacak !...

Gönderen Konu: Lütfen Yardım ....  (Okunma sayısı 1908 defa)

kadir_242

• Yeni Üye
  • *
  • Başarı Seviyesi +0/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2
    • Profili Görüntüle
Lütfen Yardım ....
« : 22 Ekim 2009, 01:12:14 »
Slm Arkdaşlar Önçelikle Böyle Bir Forum Açtıgınız için tşkler...

Şimdi Arkadaşlar elimde İ 7 İşlmeci . İ7 Anakart İntelin Ocz  ddr3  Rem 1600 v6gk Dual Kit
 Ekran Kartı Sapphire Hd 4830 seagate 7200\ 1500 Gbytes  coolermaster 400 Watt .. Siztem Özeliklerim Bunlar  Sorun İse Çok ağır Çalışıyor Ve Performan alamiyorum  Sizden Yardımlarınızı Bekliyorum Şimdiden tşkler....

emred07

• Kıdemli Üye
  • Başarı Seviyesi +11/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 466
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lütfen Yardım ....
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2009, 09:59:57 »
birincisi ramler yanlış alınmış. CORE İ7 sistem 3 kanal destekli olduğu için performans kaybı olacaktır.Ayrıca anakart max 1634 gibi bir değer desteği var.Sorun oradan da kaynaklanabilir.Overclock ile ram yükseltmesi yapılıp anakarta gösterilmiştir.Bu aşamada ram overclock olduğu için cpu hızı düşmüş olabilir.Performans düşüşü buradan kaynaklanabilir.Diğer önemli konu ise coolermaster 400 Watt  yetmiyebilir.Çünkü sistem gereksinimin 340w gibi bir ihtiyacın var.powerlar 3.3,5 ve 12 raili kullanır ve bu raillere dağıtır.Muhtemelen +12 raili gereken gücü sağlayamıyor old. için sistem hız kesip az güç ile çalışıyordur. Yani sözün kısası eğer elinde veya arkadaşlarında gerçek 550w power varsa onu tak bir dene bu sayede power yetiyormu yetmiyormu anlarız ve rame odaklanırız.Eğer powerdan olmadığı anlaşılır ise (power ise normal performansı verir) rami 3 kanal kullanıp denersin.Yine sonuç vermesse anakartın ramle çakışıyor.Mecburen farklı marka ve MHz'i düşük ram takıp denemen gerekecek.

Intel p.d.830 // Sapphire x800gto2 // Asus p5wd2-e pre. // Kingstone 667 512*2 // Seagate 300gb 7200.9 // Feel hurricAne II // Samsung sh-s203p sata // Samsung 793df // Tunçmatik 1200va // standart cpu ve vga soğutucu  // silverstone da750 güç kaynağı  // CoolerMaster 14cm led fan // Nbcool xl2 12cm

MrPerFormance

• Genel Moderatör
  • Acemi Üye
  • Başarı Seviyesi +1/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 50
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lütfen Yardım ....
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2009, 23:09:24 »
Core i7 işlemciler 1333 mhz bellek kontrolcüsü ile geldiği için ram lerinizi 1333 te çalıştırınız. Yada ram lerinize 1600 mhz de rahat çalışması için gereken olt değerini veriniz. Kullandığınız ekran kartınızın kutusunun yan tararında kaç watt lık psu kullanmasınız gerektiği yazar. Siz diğer sistem bileşenlerinizin durumunu gözönünde bulundurarak sisteminiz için yeni bir power seçmeniz gerekebilir.
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »